• Startseite
  • Sehen & erleben
  • Earnewâld in corona-tijd

Earnewâld in corona-tijd

Je bent op vakantie in Earnewald maar er gelden allemaal restricties vanwege de corona-cirsis. Wat mag wel, wat mag niet? Helaas zijn ook veel van onze vaste evenementen en activiteiten afgelast. Maar het toeristenbureau Earnewald en onze creatieve ondernemers hebben gelukkig van alles bedacht wat wel (weer) kan!

Klik op één van de items voor meer informatie.

 

Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen

Het bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen is in 2021 voorlopig gesloten (VANAF 1 JULI WEER OPEN), de geplande activiteiten gaan tot 1 juni niet door. Omdat het bezoekerscentrum voor velen het startpunt is voor een mooie excursie door het gebied is er een online excursie gemaakt die je hieronder kunt bekijken.

Ook biedt het bezoekerscentrum digitale informatie aan, zo is er voor jeugd een pagina gemaakt voor opdrachten in de natuur die je thuis of op vakantie kunt doen: www.np-aldefeanen.nl/haal-de-natuur-in-huis

Hier staan ook nog allerlei leuke opdrachten met filmpjes:
www.itfryskegea.nl/in-de-natuur/kinderen/knutselopdrachten

Wandelen in De Alde Feanen

Wandelen in De Alde Feanen
Er zijn meerdere wandelroutes rondom Earnewâld naar verschillende vogelkijkhutten en uitkijktorens. Alle informatie vindt informatie u hier: www.earnewald.nl/nl/zien-doen/routes/wandelroutes
In de Web-app van het toeristenbureau staan 6 mooie wandelroutes:
www.earnewald-routes.nl/app/wandelroutes

Speciaal voor gezinnen: Steppen, Lopifit, vlotten bouwen en nog veel meer!

Speciaal voor gezinnen: Steppen, Lopifit, vlotten bouwen en nog veel meer!
De Twirre biedt een prachtig gevarieerd aanbod van gezinsuitjes in Nationaal Park De Alde Feanen. Corona proof! Er kunnen meerdere activiteiten worden gecombineerd voor een gevarieerd gezinsuitje. Er zijn mogelijkheden vanaf 4 personen.

Bekijk het aanbod op de site: Gezinsuitjes Coronaproof

Fietsroutes rondom Earnewald

Fietsroutes rondom Earnewald
Je kunt schitterend fietsen rondom Earnewald. Er zijn routes waarbij je verschillende keren met een pontje moet oversteken. Of verken de "Wâlden", dit is een schitterend beschut en boomrijk coulissenlandschap ten noordoosten van Earnewâld. In de route-app is nu ook een fietsroute naar het beroemde eflstedenbruggetje opgenomen.

Gebruik de route-app voor de mooiste fietsroutes:
www.earnewald-routes.nl/app/fietsroutes

In de route-app vindt u ook alle informatie over vaartijden van de verschillende pontjes.
www.earnewald.nl/nl/zien-doen/routes/fietsroutes

Vissen

Vissen
Veel mensen vinden momenteel hun ontspanning in het vissen. Het water rondom Earnewâld is hiervoor uitermate geschikt! Het toeristenbureau verkoopt visvergunningen voor € 10,- Deze zijn een week geldig. U hoeft dan niet de officiele vispas aan te schaffen. Een ideale visstek is de Earnewarrepoel, of zoals de lokale bevolking zegt 'de visvijver'. Een perfecte locatie met een groot parkeerterrein en een grote vissteiger voor rolstoelgebruikers. De visvijver vind u aan het begin van de Feantersdyk tegenover de zandwinning.
Uiteraard kunt u ook een botje huren bij een van de verhuurders uit het dorp. Bootverhuurders vind u hier: www.earnewald.nl/nl/zien-doen/bootverhuur

Mooi, fit & gelukkig: Krachtwandelen en MFG Qi yoga

Mooi, fit & gelukkig: Krachtwandelen en MFG Qi yoga
Angélique Drenth is de enthousiaste kracht achter Angelique Drenth Lifestyle Centre (ADLC). Ze organiseert zeer regelmatig activiteiten zoals krachtwandelen in Nationaal Park De Alde Feanen en MFG Qi Yoga. In kleine groepen ga je aan de slag. Je kunt je vrijblijvend voor deze activiteiten inschrijven.

Meld je aan op Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! of via WhatsApp 06–50 51 05 24

ADLC heeft een eigen locatie in Earnewald (naast het toeristenbureau) u kunt hier ook terrecht voor bijvoorbeeld een heerlijke Ayurvedische massage.

Kijk op de site voor meer informatie en de agenda: www.adlc.frl

Kanoën en Suppen

Kanoën en Suppen
Nationaal Park De Alde Feanen is het kano & sup- paradijs van Friesland. Er zijn speciaal gebieden in De Alde Feanen afgezet waar je alleen met de kano of een sup kan komen. Hier kun je echt genieten van de stilte en de schitterende natuur.
Het toeristenbureau heeft een speciale web-app waar je de mooiste routes kunt vinden:
www.earnewald-routes.nl/app/vaarroutes

Een kano of sup kunt u hier huren:
www.earnewald.nl/nl/zien-doen/kano-sup

Sloeproutes

Sloeproutes
De allerbeste manier Nationaal Park De Alde Feanen te verkennen is over het water. Petgaten, smalle slootjes, meertjes, brede kanalen allemaal met elkaar verbonden tot één groot vaargebied. Een veel gehoorde reactie van recreanten die voor het eerst door De Alde Feanen varen is: 'dat dit bestaat in Nederland!'
Wilt u een boot huren bekijk dan hier het aanbod:
www.earnewald.nl/nl/zien-doen/bootverhuur

In de route-app vindt u de mooiste vaarroutes, incl. informatie over brug en sluisbediening en de duur van de routes:
www.earnewald-routes.nl/app/vaarroutes

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2022 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk