• Watersportdorp Earnewald Eernewoude
  WELCOME TO EARNEWÂLD, THE COSY WATER SPORTS VILLAGE
 • Earnewald, bruisend groen veenparadijs
  LIVELY GREEN WETLAND PARADISE
 • Earnewald
  SURPRISINGLY DIVERSE
 • Earnewald centraal in Nationaal Park De Alde Feanen
  AT THE HEART OF DE ALDE FEANEN
 • Earnewald, gezellig watersportdorp
  FOR YOUNG & OLD
 

Bijenmarkt & Brandweer

bijenmarkt
Category
activiteitenagenda 2021
Date
Sunday, 04 August 2019

Bijenmarkt

Bent u liefhebber van honing of heeft u altijd al eens willen weten hoe de honing gemaakt wordt? Komt dan 4 augustus naar de bijenmarkt in Earnewâld. De imkers leggen u graag het een en het ander uit over hun grote passie, het maken van ambachtelijke honing. Natuurlijk kunt u ook een pot heerlijke honing kopen en er thuis van genieten.

BRANDWEER – BRANDWEERAUTO

De brandweer komt met een tankautospuit en een brandveiliglevencontainer.De tankautospuit komt op het grote parkeerterrein waar deze van binnen en buiten te bewonderen is, ook zullen de brandweerlieden u hier graag over hun beroep laten voorlichten. Verder is er in de ringvaart een spuitspel. In de brandveiliglevencontainer is een brandveiligheidsspel gebaseerd op de vrienden van de Kameleon en de kamelenrace. Door middel van het geven van de van de juiste antwoorden vaart de Kameleon met de tankautospuit op de praam naar de overkant van het meer om de boerderijbrand te blussen. Ook hier staan de brandweermannen weer klaar met tekst en uitleg.

 14d._brandweer.jpg

Deze activiteit is onderdeel van de de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. De middenstand en locale verenigingen organiseren elke zondagmiddag vanaf 5 mei t/m 29 september een activiteit die plaatsvind in en om het centrum van Earnewâld.

 

 
 

All Dates

 • Sunday, 04 August 2019

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2022 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk