Skûtsjes & de Brêgesjongers

activiteitenagenda 2024
De_Brêgesjongers_2de_keus
  zondag 19 mei 2024 14:00 - 16:00

  Passantenhaven

Skûtsjes & de brêgesjongers

 De Brêgesjongers 2de keus

 

Pinksterzondag 19 mei komt het Shantykoor de Brêgesjongers naar de haven. Vanaf 14.00 uur treden ze op. Terwijl het publiek de skûtsjes bewonderen, zingen de Brêgesjongers bij de Ringvaart uit volle borst.

 

Het in 1997 opgerichte shantykoor ,,De Brêgesjongers’’ uit Opeinde behoort zo langzamerhand tot het neusje van de zalm in de noordelijke shantywereld. Het 30 leden tellende koor is dan ook een graag geziene gast bij de diverse shantyfestivals, dorpsfeesten en andere evenementen en festiviteiten. We bezorgen daarnaast bewoners van ouderencentra een aangename middag of avond.

 

Sinds augustus 2023 oefenen we onder leiding van onze nieuwe dirigent Sybe Witteveen 2x per maand. De muzikale begeleiding bestaat uit een accordeon, drie trekzakken, een basgitaar en drum. Een bastuba en een fluit behoren eveneens tot onze instrumenten.

Het repertoire varieert van shanty’s tot folksongs, maar ook voor liedjes uit het Frysk Lieteboek en het populaire genre draaien wij onze hand niet om.

 

Enkele jaren geleden werd ook onze eerste cd uitgebracht. Wat betreft de naam De Brêgesjongers nog even een verduidelijking. Weliswaar telt De Pein een groot aantal bruggen, maar de naam is ontsproten na een eenmalig optreden rond de kerst op een skûtsje bij de hoofdbrug. Dat eenmalige optreden sloeg echter zo aan, dat er nu nog steeds een koor staat, dat heel wat mans is, voor meer informatie www.bregesjongers.nl

 

Mis het niet en kom naar Earnewâld!

Voor kinderen is er volop speelgelegenheid op het grote piratenschip en de tokkelbaan. 

 

Deze activiteit is onderdeel van de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. De middenstand en locale verenigingen organiseren elke zondagmiddag vanaf mei t/m september een activiteit die plaatsvindt in en om het centrum van Earnewâld.

 

Adres
Dominee Offerhausweg 10, 9264 TH Earnewald, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • zondag 19 mei 2024 14:00 - 16:00

Powered by iCagenda

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2024 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk