Sleepboten & de Brêgesjongers

activiteitenagenda 2023
slepersshantys
  zondag 28 mei 2023 10:00 - 17:00

  Passantenhaven

SlEEPBOTEN & Shanty's

 

Pinksterzondag 28 mei komt het shantykoor de Brêgesjongers naar de haven. Vanaf 14.00 uur treden ze op. Terwijl het publiek de sleepboten, die traditiegetrouw in grote getale aanmeren in de haven in het Pinksterweekend kan bewonderen, zingen de Brêgesjongers op het pleintje bij de 'otter' aan de kade uit volle borst.

Shantykoor De Brêgesjongers uit Opeinde bestaat inmiddels bijna 25 jaar. De meer dan 35 leden tellende formatie is van vele markten thuis. De naam verwijst naar het feit dat de eerste optredens in 1997 plaats vonden bij de brug in Opeinde. Naast de shanty's staan er ook folksongs en 'Fryske lieten' op het repertoire. Onder leiding van dirigent Willem Zijlstra wordt om de week gerepeteerd en de muzikale begeleiding bestaat uit drie accordeons, drie trekzakken, er is een solo- en basgitarist, een drummer, een fluitspeler en zelfs een bastuba behoort tot de vaste inventaris van het koor. Het koor verzorgt optredens tijdens Shantyfestivals, feesten, bedrijfsuitjes, maar ook in zorgcentra. Begin 2011 is er de CD 'Lofsang op De Leien' uitgebracht, www.bregesjongers.nl

 

De Brêgesjongers 2de keus

 

Mis het niet en kom naar Earnewâld!

Voor kinderen is er volop speelgelegenheid op het grote piratenschip en de tokkelbaan. 

 

Deze activiteit is onderdeel van de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. De middenstand en locale verenigingen organiseren elke zondagmiddag vanaf mei t/m september een activiteit die plaatsvindt in en om het centrum van Earnewâld.

 

Adres
Dominee Offerhausweg 10, 9264 TH Earnewald, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • zondag 28 mei 2023 10:00 - 17:00

Powered by iCagenda

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2024 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk