De Alde Feanen Challenge

activiteitenagenda 2018 B
Datum: zondag 26 augustus 2018 08:00 - 19:00

Locatie: In het dorp en bij het Bezoekerscentrum NP De Alde Feanen  |  Plaats: Earnewald, Nederland

Alde Feanen Challenge

Doe mee of kom de teams bekijken en aanmoedigen 's middags in Earnewald waar een groot deel van de special tasks zijn uitgezet!

In 2014, 2015, 2016  en 2017 werd er met veel enthousiasme en teamspirit gestreden. In het moerasgebied daagde de natuur de deelnemers op alle vlakken uit; rennen over drassig terrein, kanoën door smalle petgaten én open water, pittige afstanden mountainbiken en niet te vergeten de hevige buien afgewisseld met mooi zomerweer. Prachtige omstandigheden voor een sportieve race door de natuur.

En in 2018 gaan we door! Op zondag 26 augustus 2018 wordt alweer de vijfde editie van De Alde Feanen Challenge georganiseerd! Een adventure race dwars door het prachtige Nationaal Park De Alde Feanen. Wil jij de natuur op een sportieve manier beleven? Schrijf je dan als duo in voor dit bijzondere evenement!

De onderdelen

De Challenge is opgesplitst in een 12-uurs en een 6-uurs race. Elk team bestaat uit twee deelnemers en doet álle onderdelen samen. De race bestaat uit kanoën, mountainbiken, hardlopen en zwemmen.

Strategisch

Voor elk onderdeel krijgt het team een kaart met daarop checkpoints. Aan de hand van de kaart bepalen de teams de beste route om de checkpoints te bereiken. Er zijn verplichte checkpoints en bonus checkpoints. Het is aan het team of zij de bonus checkpoints willen pakken of niet. Teams die de bonus checkpoints pakken krijgen extra punten. Tijdens de onderdelen voeren de teams ook special tasks uit (zoals swing-over, apenhang, netklim, boogschieten, etc.). Hiermee kunnen extra punten worden verdiend. Het team met de meeste punten en binnen maximale tijd binnen, wint de Challenge.

 

 

 

 

 

Kaart


 

Alle datums


  • zondag 26 augustus 2018 08:00 - 19:00

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2019 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk