Lancaster Memorial

activiteitenagenda 2023
zwaluwhaven
Datum: zondag 5 mei 2019

Locatie: Toeristenbureau / Bezoekerscentrum

5 mei tweede wereldoorlog bevrijdingKeep them Rolling – Lancaster

 

Zondag 5 mei staat in het teken van de tweede wereld oorlog. In het centrum van Earnewâld staan enkele origele legervoertuigen opgesteld van de club “Keep them Rolling”. Bij deze unieke voertuigen zit de schrijver van het boek de Lancaster crash, Dhr. Jan Bergsma. Dhr. Bergsma kan u over de crash , maar ook over de andere vliegtuigen die in de Tweedewereld Oorlog in de Alde Feanen zijn neergestort vertellen.

 

In het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Alde Feanen is de expositie over de crash geopend vanaf 10.00 uur. Verder is er vanaf het bezoekerscentrum 4 keer een afvaart naar het oorlogsmonument met een gids, dit is tegen een gereduceerd tarief van € 5,00 p.p.

Reserveren vooraf is niet mogelijk, laat u in het toeristenbureau informeren over de beschikbare plaatsen op de rondvaartboot en ontvang een gratis kaartje voor de pont.

 

Van 12.00 tot 16.00 uur staan de Legervoertuigen opgesteld en verteld Dhr. Bergsma over de crash.

10.30 – 12.30 – 14.00 – 15.30 afvaart rondvaartboot naar oorlogsmonument vanaf het bezoekerscentrum.

Toegang: Rondvaart naar oorlogsmonument € 5,00 p.p

 

Deze activiteit is onderdeel van de de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. De middenstand en locale verenigingen organiseren elke zondagmiddag vanaf 5 mei t/m 29 september een activiteit die plaatsvind in en om het centrum van Earnewâld.

 

 

Alle datums


  • zondag 5 mei 2019

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2023 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk