Bigband Drachten

activiteitenagenda 2024
BBD-2-750x350
  zondag 26 mei 2024 14:00 - 16:00

  Wiidswei 1 - It Pizelplak - Earnewâld

BIGband drachten

 

Op zondagmiddag 26 mei staat Bigband Drachten klaar vanaf 14.00 uur op het Pizelplak, Wiidswei 1, Earnewâld om met een breed repertoire een spetterend optreden te verzorgen!

 

De geschiedenis in vogelvlucht 

Het orkest werd in 1984 opgericht in Rijperkerk. De twee initiatiefnemers, Lieuwe Tiemersma en Lútsen Riedstra zagen kans, doormiddel van o.a. een advertentie in de krant, een hele bigband formatie bijelkaar te krijgen. Eerst onder de naam, BIGBAND TIETJERKSTERADEEL, maar al gauw werd de naam veranderd in: BIGBAND VOLUME. Na enkele proefoptredens, werd er voor het eerst in het openbaar opgetreden in Bergum, tijdens de hobbytentoonstelling in de Pleats (1984).

In 1995 heeft de bigband een facelift gekregen; er is gekozen voor een flitsender imago, waaronder een nieuwe naam: NORTHERN SWINGBAND Uiteraard hebben er in de afgelopen jaren veel muzikanten een korte of langere tijd meegespeeld in dit orkest en alweer elders hun muzikale talenten laten horen, toch zijn er nog enkele leden die vanaf het begin meespelen en nog van geen ophouden willen weten. Niet alleen vanwege de aangename sfeer in deze vereniging, maar natuurlijk ook vanwege het genoegen om met elkaar bigband muziek te maken. 

Enige jaren geleden is het orkest mede vanwege het culturele klimaat verhuisd naar Drachten. Dat deze beslissing de kwaliteit van deze band ten goede kwam, blijkt uit de toeloop van enthousiaste nieuwe leden en niet in de minste plaats door het aantrekken van de nieuwe orkestleider “mister swing” Jelle Visser. In de zomer van 2011 wordt daarom besloten de naam in BIGBAND DRACHTEN te veranderen. 

Bandleiders door de jaren heen zijn geweest: Lieuwe Tiemersma, Henk Broekman, Ronald van Dijk, Jacques Sambrink, Jelle Visser en de huidige leider is Libbe Oosterman.

Mis het niet en kom naar Earnewâld!

 

Deze activiteit is onderdeel van de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. De middenstand en lokale verenigingen organiseren elke zondagmiddag vanaf mei t/m september een activiteit die plaatsvindt in en om het centrum van Earnewâld.

 

Telefoon
Adres
Wiidswei 1 9264 TL Earnewâld

 

Kaart


 

Alle datums


  • zondag 26 mei 2024 14:00 - 16:00

Powered by iCagenda

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2024 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk