• Watersportdorp Earnewald Eernewoude
  WELKOM IN EARNEWALD, GEZELLIG WATERSPORTDORP
 • Earnewald, bruisend groen veenparadijs
  EARNEWALD, BRUISEND GROEN VEENPARADIJS
 • Earnewald
  EARNEWALD, VERRASSEND VEELZIJDIG
 • Earnewald centraal in Nationaal Park De Alde Feanen
  EARNEWALD, CENTRAAL IN DE ALDE FEANEN
 • Earnewald, gezellig watersportdorp
  EARNEWALD, VOOR JONG & OUD

Zeilvereniging E.M.M. organiseert: Frysk Kampioenskip Skoulûke

Categorie
activiteitenagenda 2018 B
Datum
zondag 3 juni 2018 14:30 - 16:30
Locatie
Ringvaart - Toeristenbureau Earnewald - 9264 Earnewald, Nederland
Telefoon
0511-539500

SKOULÛKE!

Frysk Kampioenskip Skoulûken

Op zondagmiddag 3 juni vanaf 14:00 uur organiseert Zeilvereniging E.M.M. uit Earnewâld het Frysk Kampioenskip Skoulûken.

Skoulûke (schouwtrekken) is een variant op het bekende touwtrekken. Er wordt gestreden in tweetallen. Eén teamlid roeit in een open roeischouw terwijl het andere teamlid op een plateau op de achtersteven staat om het touw en de tegenstander in bedwang te houden.

Al roeiend moeten de teams proberen een afstand van 5 meter af te leggen. Er wordt gestreden in drie verschillende klassen: Kinderen t/m 12 jaar, Jeugd t/m 17 jaar en volwassenen.

Deze activiteit is onderdeel van de de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. De middenstand en locale verenigingen organiseren elke zondagmiddag in juni, juli en augustus een activiteit die plaatsvind in en om het centrum van Earnewâld.

Het wedstrijdwater is het nieuw aangelegde verbrede water van de Ringvaart direct gelegen naast het Toeristenbureau in Earnewâld. Een prachtige plek waar het publiek van alle kanten een goed zicht heeft op dit spektakel. Klaas Jansma, de bekende Friese skûtsjeverslaggever zal op gezette tijden live verslag doen van dit Frysk Kampioenskip Skoulûken

Inschrijven kan bij het Toeristenbureau Earnewâld, telefoonnummer 0511-539500 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 

Alle datums

 • zondag 3 juni 2018 14:30 - 16:30

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2018 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk