• Watersportdorp Earnewald Eernewoude
  WELKOM IN EARNEWALD, GEZELLIG WATERSPORTDORP
 • Earnewald, bruisend groen veenparadijs
  EARNEWALD, BRUISEND GROEN VEENPARADIJS
 • Earnewald
  EARNEWALD, VERRASSEND VEELZIJDIG
 • Earnewald centraal in Nationaal Park De Alde Feanen
  EARNEWALD, CENTRAAL IN DE ALDE FEANEN
 • Earnewald, gezellig watersportdorp
  EARNEWALD, VOOR JONG & OUD
 

Bijenmarkt & Brandweer

bijenmarkt
Categorie
activiteitenagenda 2021
Datum
zondag 4 augustus 2019

Bijenmarkt

Bent u liefhebber van honing of heeft u altijd al eens willen weten hoe de honing gemaakt wordt? Komt dan 4 augustus naar de bijenmarkt in Earnewâld. De imkers leggen u graag het een en het ander uit over hun grote passie, het maken van ambachtelijke honing. Natuurlijk kunt u ook een pot heerlijke honing kopen en er thuis van genieten.

BRANDWEER – BRANDWEERAUTO

De brandweer komt met een tankautospuit en een brandveiliglevencontainer.De tankautospuit komt op het grote parkeerterrein waar deze van binnen en buiten te bewonderen is, ook zullen de brandweerlieden u hier graag over hun beroep laten voorlichten. Verder is er in de ringvaart een spuitspel. In de brandveiliglevencontainer is een brandveiligheidsspel gebaseerd op de vrienden van de Kameleon en de kamelenrace. Door middel van het geven van de van de juiste antwoorden vaart de Kameleon met de tankautospuit op de praam naar de overkant van het meer om de boerderijbrand te blussen. Ook hier staan de brandweermannen weer klaar met tekst en uitleg.

 14d._brandweer.jpg

Deze activiteit is onderdeel van de de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. De middenstand en locale verenigingen organiseren elke zondagmiddag vanaf 5 mei t/m 29 september een activiteit die plaatsvind in en om het centrum van Earnewâld.

 

 
 

Alle datums

 • zondag 4 augustus 2019

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2021 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk