• Watersportdorp Earnewald Eernewoude
  WELKOM IN EARNEWALD, GEZELLIG WATERSPORTDORP
 • Earnewald, bruisend groen veenparadijs
  EARNEWALD, BRUISEND GROEN VEENPARADIJS
 • Earnewald
  EARNEWALD, VERRASSEND VEELZIJDIG
 • Earnewald centraal in Nationaal Park De Alde Feanen
  EARNEWALD, CENTRAAL IN DE ALDE FEANEN
 • Earnewald, gezellig watersportdorp
  EARNEWALD, VOOR JONG & OUD

Bigband Drachten

BBD-2-750x350
Categorie
activiteitenagenda 2023
Dates
zondag 21 mei 2023 14:00 - 16:00
Locatie
Wiidswei 1 - It Pizelplak - Earnewâld - Wiidswei 1 9264 TL Earnewâld
Telefoon

BIGband drachten

 

Op zondagmiddag 21 mei staat Bigband Drachten klaar vanaf 14.00 uur op het Pizelplak, Wiidswei 1, Earnewâld om met een breed repertoire een spetterend optreden te verzorgen!

 

Bigband Drachten         BBD 1

 

De geschiedenis in vogelvlucht 

Het orkest werd in 1984 opgericht in Rijperkerk. De twee initiatiefnemers, Lieuwe Tiemersma en Lútsen Riedstra zagen kans, doormiddel van o.a. een advertentie in de krant, een hele bigband formatie bijelkaar te krijgen. Eerst onder de naam, BIGBAND TIETJERKSTERADEEL, maar al gauw werd de naam veranderd in: BIGBAND VOLUME. Na enkele proefoptredens, werd er voor het eerst in het openbaar opgetreden in Bergum, tijdens de hobbytentoonstelling in de Pleats (1984).

In 1995 heeft de bigband een facelift gekregen; er is gekozen voor een flitsender imago, waaronder een nieuwe naam: NORTHERN SWINGBAND Uiteraard hebben er in de afgelopen jaren veel muzikanten een korte of langere tijd meegespeeld in dit orkest en alweer elders hun muzikale talenten laten horen, toch zijn er nog enkele leden die vanaf het begin meespelen en nog van geen ophouden willen weten. Niet alleen vanwege de aangename sfeer in deze vereniging, maar natuurlijk ook vanwege het genoegen om met elkaar bigband muziek te maken. Bandleiders door de jaren heen zijn geweest: Lieuwe Tiemersma, Henk Broekman, Ronald van Dijk, Jacques Sambrink en de huidige leider is Jelle Visser.

Enige jaren geleden is het orkest mede vanwege het culturele klimaat verhuisd naar Drachten. Dat deze beslissing de kwaliteit van deze band ten goede kwam, blijkt uit de toeloop van enthousiaste nieuwe leden en niet in de minste plaats door het aantrekken van de nieuwe orkestleider “mister swing” Jelle Visser. In de zomer van 2011 wordt daarom besloten de naam in BIGBAND DRACHTEN te veranderen. 

 

Mis het niet en kom naar Earnewâld!

 

Deze activiteit is onderdeel van de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. De middenstand en lokale verenigingen organiseren elke zondagmiddag vanaf mei t/m september een activiteit die plaatsvindt in en om het centrum van Earnewâld.

 
 

Alle datums

 • zondag 21 mei 2023 14:00 - 16:00

Powered by iCagenda

Toeristenbureau Earnewâld
Piet Miedemaweg 9
9264 TJ Earnewâld


Telefoon: 0511-539500
E-mail: info@earnewald.nl

Copyright ©2024 Toeristenbureau Earnewâld | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk